Yalnızca dört eğitim programı üzerine uzmanlaşmış özel eğitim merkezlerimiz Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı , Dil ve Konuşma Terapisi Destek Eğitim Programları, Otizm Spektrum Destek Programı, İşitme Yetersizliği Destek Programlarına sahiptir.
Ankara Altındağ özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi özel eğitim ihtiyacı bulunan çocuklar için MEB destekli ücretsiz eğitim programı veriyor. Alanında uzmanlar tarafından sunulan ücretsiz disleksi eğitimi ve konuşma bozukluğu terapileri çocuk odaklı şekilde sağlanıyor. Altındağ disleksi eğitimi merkezi kurumumuz modern koşullarda, çocukların seviyelerine uygun olacak şekilde verilmektedir. Başka özel güçlük sorunları olan çocuklardan ayrı olarak kurumumuz sadece konuşma bozukluğu ve disleksi sorunlarına yönelik terapiler içeriyor. Bu sayede disleksi ve konuşma bozukluğu sorunları için de daha iyi eğitim verilebiliyor.
Çeşitli sebeplerden her çocukta görülebilecek disleksi ve konuşma bozuklukları aileleri telaşlandırmadan önce doğru terapi ve eğitim yöntemleri ile etkileri en aza indirgenebilmektedir. Ankara Altındağ özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri arasında öne çıkan kurumumuz çocuklarda bu sorunların etkilerini en iyi şekilde teşhis ederek her çocuğa özel olarak eğitimleri sağlıyor. Normal ve üstün zekâlı çocuklarda görülebilen, bu yüzden her çocukta görülecek disleksi ve konuşma bozukluğuna yönelik, bu sorunların etkilerinin en aza indirgenmesi adına merkezimiz çocukların günlük yaşamına çok özel katkılar sunuyor.
Disleksi tanımı itibariyle öğrenme güçlüğü olarak bilinmektedir. Altındağ özel eğitim merkezleri arasında sunduğu eğitimler ile öne çıkmayı başaran kurumumuz disleksiye yönelik MEB destekli ücretsiz eğitim sayesinde bu sorunun etkilerini en aza indirgiyor. Aynı zamanda konuşma bozukluğu da yaşayan çocuklara yönelik terapi hizmetlerinin de verildiği merkezimiz, günlük yaşam için çok büyük sorunlar yaratan durumlara etkili terapileri sağlıyor. Disleksinin olması durumunda ailelerin çocuklarının sağlığı için bir an önce harekete geçmeleri önemli olduğundan, kurumumuz hızlı dönüşler sayesinde bir an önce eğitimlerin başlamasını sağlıyor.
Disleksi için en erken teşhis koyularak eğitimlerin başlaması çok önemlidir. Disleksi belirtileri görülmeye başlandığı andan itibaren bu duruma yönelik özel eğitimlere başlamak disleksinin büyümeden baskılanmasında etkili olacaktır. Aynı şekilde disleksi eğitimi için ne kadar geç kalınırsa eğitim süresi de o kadar uzayacaktır. Bu belirtiler arasında özellikle okuma ve yazma alanında güçlük çekmek, akıcı şekilde okuyamamak, harfleri karıştırmak, konuşma sırasında takılma, çok aşırı çekingenlik, sözcükleri anlamlarının dışında kullanmak, sayısal becerilerde gerilik gibi durumlar öne çıkmaktadır. Özellikle belirtiler çocukların yaşıtlarına göre kıyaslanarak fark edilir. Eğer çocuk yaşıtlarına göre bilişsel ve duyusal açıdan sorunlar yaşıyorsa bu durum disleksiye işaret edebilir.
Kurumumuz tarafından MEB destekli olarak sunulan disleksiye yönelik erken yaşlarda sağlanan eğitimler ile bu durumda olan çocukların özel durumlarının etkisi en aza, günlük yaşam için sorun teşkil etmeyecek düzeye inmektedir. Okuma yazma sorunları, sayısal becerilerini kullanması, kendini ifade etme açısından başarı sağlanması gibi noktalarda başarı elde edilen disleksi özel eğitimi böylece çocukların gelişimlerini sağlıklı bir hale getiriyor.
Ogrenme guclugu yaşayan çocukların günlük ve akademik yaşamlarında pek çok sorun ortaya çıkacaktır. Günlük yaşamda yaşadıkları sorunların yanında özellikle okul yaşamında başarısız olmaları ilerdeki yaşamlarını da doğrudan etkileyecektir. Bu nedenlerden ötürü disleksi merkezi olan kurumumuzda eğitim alabilmek çok önemlidir. Eğitimler bu durumun etkisinin en aza inmesine neden olarak çocukların sağlıklı bir birey olmalarına yardımcı oluyor.
Ankara disleksi eğitimi veren okullar için sunduğumuz hizmetler ile öne çıkan kurumumuz disleksiye yönelik tamamen çocuk odaklı bir eğitim anlayışı sağlıyor. Her çocuğa özel yaklaşım ile mevcut sorunlarının etkilerinin geride kalmasını sağlayan kurumumuz, böylece çocukların yaşam kalitelerini arttırıyor.
Öğrenme güçlüğü tedavisi erken yaşlarda başladığında çok daha kolay şekilde yapılabilmektedir. Eğitim ve günlük yaşam için yol açacağı sorunlar ile çok önemli olan disleksi için erken yaşlar büyük önem taşıyor. Çünkü yaş ilerledikçe disleksinin kontrol altında tutulması da daha fazla zorluk yaratıyor. Aynı zamanda eğitim yaşamının ilk dönemleri bilgilerin kalıcı şekilde öğrenildiği, temel kazanım haline getirildiği dönemler olduğundan bu dönem için gereken başarının sağlanabilmesi de akademik başarı için bir ön koşul haline geliyor.
Disleksi nasıl ortaya çıkar sorusu için birden farklı etmenler görülmektedir. Tek bir nedene bağlı olarak görülmeyen disleksinin her çocukta ortaya çıkabileceği göz önünde tutulmalıdır. Disleksi zekâ ile ilgili değildir ve bu yüzden zekâ sorunu olarak görülmez. Normal zekâya sahip çocukların yanında üstün zekâlı çocuklarda da görülebilir. Bu yüzden disleksiyi doğru tanımlayan Altındağ disleksi özel eğitim merkezi dahilinde çocuğunuza yönelik eğitim almanız çok önemlidir.
Disleksi her çocukta görüldüğü gibi etkileri de farklı olabilmektedir. Kurumumuz disleksinin farklı nedenlerden oluştuğunu bilerek ve farklı semptomlara yol açtığını da göz önünde tutarak her çocuk için özel olarak kararlaştırılan yöntemlere göre eğitim sağlamaktadır. Altındağ disleksi tedavi merkezleri arasında bu özelliği ile öne çıkan kurumumuzda doğru teşhis ve terapi programları uygulandığından aileler de sürecin her aşamasında bilgi sahibi olabiliyor.
Disleksli çocuğun eğitimi için erken yaşlarda müdahale edilmesi büyük yararlar sağlıyor. Normal eğitim sürecinin dışında kalmasına yol açabilecek disleksinin etkilerinin en aza indirgenmesi için özellikle henüz disleksinin başlangıç aşamalarında teşhis yapılması önem taşıyor. Altındağ disleksi tedavisi için özel eğitim yöntemlerinin uygulandığı merkezimiz teşhis, eğitim ve program kapsamında en kapsamlı ve öncelikli yöntemleri sunuyor. Günlük yaşam kalitelerini yükseltecek ve etkilerini en aza düşürecek olan eğitim yöntemleriyle ilgili olarak doğru terapi aşamaları takip ediliyor.
Ankara Altındağ dil ve konuşma merkezi konuşma güçlüğü yaşamakta olan çocuklara yönelik de terapi hizmetleri veriyor. Değişik sebeplerden ötürü konuşma bozukluğu yaşayan çocukların bu durumdan kurtulmaları ya da konuşma sorunlarının en aza indirgenmesine yönelik sağlanan terapiler konuşma sorunlara yönelik etkili oluyor. Konuşma bozukluğu olarak adlandırılan sorunlar; sözlü iletişim kurmakta güçlük, kendini ifade etmek, anlaşmak, akıcı şekilde konuşamamak gibi etkiler ile görülüyor. Bu sorunlar günlük yaşamı çok etkileyeceği ve yaşam kalitesini de düşüreceği için gecikmiş dil sorunları için kurumumuz alanında uzman olan dil terapistleri ile çalışıyor.
Ankara dil terapisi için özel fırsatlar sunan kurumumuz çocuklardaki dil sorunlarının giderilmesi ve ileriki yaşlarda çok daha büyük sorunlar ile karşılaşmamalarına yönelik terapileri içeriyor. Böylece kekemelik, dil kullanımında takılma, sesleri çıkaramama ya da yanlış çıkarma, kelimeleri yanlış telaffuz etme gibi sorunlara dönük eğitimler alınıyor. Eğitimler kapsamında yapıcı bir şekilde çocukların konuşma sorunlarının da giderilmesine öncelik tanınıyor.
MEB destekli olarak ücretsiz dil terapisi alanında uzman terapistler tarafından veriliyor. Bu sayede dil terapistleri tamamen çocuk odaklı programlar sürdürerek söz konusu bozuklukların giderilmesinde etkili oluyor.
Ankara Altındağ özel eğitim olan kurumumuzda disleksi ve konuşma bozukluklarına yönelik olan pek çok eğitimin de ücretsiz olması aileler için de büyük bir avantaj yaratıyor. Bunun yanında evrak takibi, servis hizmeti gibi hizmetlerin de ücretsiz olarak sunulmakta olması disleksinin etkilerinin günlük yaşamda sıfırlanmasına yol açıyor. Uygun ve çağdaş terapi yöntemleri ile birlikte çocuğunuz güven içinde kalıyor.
Altındağ Otizm Spektrum Bozukluğu Merkezi Atipik Otizm, Asperger Sendromu ve Çocukluk Otizmi gibi yaygın gelişimsel güçlüklere sahip çocuklarımıza özel eğitim hizmeti vermektedir. Otizmli bireylerde erken tanı (tercihen üç yaştan önce) konulması bireylerin gereksinimlerinin önceden belirlenip değerlendirilmesine katkı sağlamaktadır. Bebeklerde ve çocuklarda otizm belirtileri farklı derece ve şekilde kendini göstermektedir. Otizm testi değerlendirmesi sonucunda otizm tanısı konulan her birey mutlaka özel eğitimle desteklenmelidir. Otizm tam olarak ortadan kaldırılamaz yaşam boyu özel eğitimle desteklenir. Altındağ otizm merkezlerinde otizmli çocuklara yönelik uygulanan terapi yöntemleriyle otizm belirtilerinde olumlu yönde ilerleme gözlenmiştir.
Otizmli tanısı konulan çocuklarımızı Meb destekli ücretsiz eğitim programı kapsamında dil ve konuşma güçlüğü, atipik otizm, asperger sendromu ve çocukluk otizmi gibi alanlarda yaşadıkları zorlukları anlamaya ve onları her alanda desteklemeye çalışıyoruz. Otizm spektrum bozukluğu tanısı konulan çocuklarımızın okul öncesi ve okul döneminde ihtiyaçlarına yönelik bireysel eğitim programı oluşturarak çocuklarımızın iletişim becerilerini, sosyal becerilerini, öz bakım becerilerini, akademik eğitimi gibi birçok alanda desteklenmesine yardımcı olmaktadır. Özel eğitime ne kadar erken başlanırsa normal gelişim gösteren çocuklara göre daha az farklılık gösterir. Otizmli çocukların akranlarıyla arasında önemli bir fark kalmamaktadır.
Altındağ Otizm merkezi Özel Eğitim Programları kapsamında aba terapi, oyun terapisi ve ergoterapi seansları düzenlenmektedir.
Aba Terapi: Otizmli çocukların istenmeyen davranışlarının azaltılmasında öncelikli olarak davranış anı, öncesi ve sonrası olayları gözlemleyerek davranışı tetikleyen durumları analiz ederek ortadan kaldırmaya veya alternatif yöntemler sunmaya yönelik seanslar düzenler. Aba terapi yönteminde uygulanan çeşitli teknikler bireye göre belirlenip uygulanmaktadır. Ankara Aba Terapi merkezimizde otizm spektrum bozukluğu alanında uzman sertifikalı psikologlar yer almaktadır.
Oyun Terapisi: Her çocuk gibi otizmli bireylerde kendine özgüdür. Otizmli çocukların kendilerini ifade etmesi, sosyal iletişimi, oyun becerileri, taklit becerileri vb. alanda gelişimi desteklenmektedir. Oyun terapisi uygulama yetkisine sahip sertifikalı psikologlarımızla seanslar yapılmaktadır.
Ergoterapi: Otizmli bireyler dış uyaranlara karşı tepkisiz veya aşırı tepki de bulunabilirler. Özel eğitim merkezimizde ergoterapistlerimiz otizmli bireylerimizin ince ve kaba motor gelişimi, duyusal uyaranlara karşı tepki, tekrarlayan yineleyici davranışlar gibi alanlarda zorluk yaşayan çocuklarımızı destekler.
Altındağ İşitme Engelliler Rehabilitasyon Merkezimiz, doğum öncesi, doğum anı veya doğum sonrası oluşan işitme kaybına bağlı konuşma ve öğrenme güçlüğü alanlarında zorluk yaşayan çocuklarımızı okul hayatına hazırlama, duygusal ve sosyal becerileri geliştirmeye ve öz bakım becerilerini kazandırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.
Her özel eğitimde olduğu gibi işitme yetersizliğinde de erken tanı konulması bireylerin akranlarına yakın gelişim göstermesine destek olmaktadır. İşitme testi sonucunda tanı konulan her bireyin Ram’in oluşturduğu bireysel eğitim planını baz alınarak öğrencilere yönelik eğitim verilmektedir. İşitme kaybı tanısı konulan bireyler, Meb destekli ücretsiz eğitim programından raporlarıyla faydalanabilirler . Eğitim süreci sonunda işitme kaybı olan bireylerin gelişimini gözlemlemek için eğitsel değerlendirmeye tabi tutulur.
Okul öncesi eğitim programı işitme kayıplı çocukların gündelik hayattaki bazı temel davranışları kazandırılması ve çocukların kaynaştırma yöntemiyle akranlarıyla birlikte eğitim almalarını sağlamaktadır. Kaynaştırma yöntemiyle işitme kaybı olan çocuklar akranlarının dudaklarını okuma ve anlama ,ses eğitimi çalışmalarıyla çocuğun gelişime katkı sağlamaktadır. Tek bir duyuya bağlı kalmadan birden fazla becerinin hedeflenmesi amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Meb tarafından uygulanan bu yöntem özel eğitim desteğiyle birlikte yürütüldüğünde bireylerin gelişiminde daha fazla ilerleme gözlenmiştir. Özel eğitim merkezimiz özel ihtiyaç sahibi çocuklarımızın her zaman yanında olmaktadır.
Altındağ İşitme Merkezimiz, dil ve konuşma güçlüğü, özel öğrenme güçlüğü, oyun terapi ve ergoterapi alanlarında hizmet vermektedir. Alanında uzman eğitim kadrosuyla odyologlar, Hacettepe mezunu dil ve konuşma terapistleri, ergoterapistler, çocuk psikologları, uzman öğreticiler yer almaktadır.
Odyologlarımız işitme yetersizliği olan çocuklarımıza işitme cihazı ve dil kazanımı alanında eğitim vermektedir. İşitme yetersizliğine sahip olan çocukların ailelerinin nasıl davranması gerektiği, neler yapabileceği yönünde bilgilendirmeler yapılmaktadır. Dil kazanımı alanında oldukça büyük bir öneme sahip dil ve konuşma terapistlerimizde seanslar düzenlemektedir. Dil ve konuşma terapisti her özel eğitim merkezinde yoktur. Özel eğitim merkezimizde Hacettepe mezunu dil ve konuşma terapistleri çalışmaktadır.
Altındağ İşitme Merkezimizde, İşitme Engelli bireylerimizin sınıf ortamının bireye uygun hale getirilmesine, sınıfların yalıtımına, uygun materyallerin kullanımına ve bireylerin işitme cihazı kullanmasına dikkat edilmektedir. Ankara Meb destekli ücretsiz eğitim sayesinde işitme kaybı sonrası yaşanılan zorlukları Altındağ İşitme merkezimize başvurarak çözülmesini sağlayabilirsiniz. Özel işitme eğitim programıyla oyun terapisi, ergoterapi alanlarında uzman kadrosuyla merkezimiz sizlere yardımcı olmaktadır.
Ücretsiz değerlendirme ve servis talep edibilir, uzmanlarımızdan ücretsiz danışmanlık alabilir, karşılaştığınız problemleriniz için bizi arayabilirsiniz.